Iedereen kan helpen dierenleed te bestrijden

Dankzij de inzet van onder andere de medewerkers van de Dierenambulances van de Dierenbescherming zijn in de Rotterdamse haven honderden met olie besmeurde zwanen gered, dankzij de inzet van medewerkers en gastgezinnen van dierenasielen vangt de Dierenbescherming elk jaar zo’n 3000 kittens op en geeft ze de zorg die ze nodig hebben, dankzij de tomeloze inzet van de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming zijn recentelijk 47 honden bevrijdt van een foute fokker en werd een andere fokker veroordeeld voor de rechtbank. Het zijn een paar voorbeelden van het werk dat de Dierenbescherming doet.

Help dierenleed te bestrijden

De organisatie kan bij haar werk alle hulp gebruiken, maar niet iedereen is voor dit uitdagende, soms zware werk in de wieg gelegd of heeft er de vaardigheden of tijd voor. Toch kan bijna iedereen helpen bij het voorkomen en bestrijden van dierenleed door collectant voor de Dierenbescherming te worden. Door eens per jaar, in de week van dierendag, een paar uur met de collectebus rond te gaan, wordt een onmisbaar deel van het werk van de organisatie gefinancierd en daarmee het werk van al die toegewijde medewerkers mogelijk gemaakt.
.

Word collectant

Dit jaar wordt de collecte voor de Dierenbescherming gehouden in de week van 30 september tot en met 6 oktober. Met een paar uur tijd maar je al verschil, het is gemakkelijk en leuk (spreek je de buren ook nog eens een keer) en je helpt dierenleed voorkomen en bestrijden. Aanmelden kan via dierenbescherming.nl/collecte.

Trijnie van der Haas, al meer dan 25 jaar collectant voor de Dierenbescherming: “Hoe meer collectanten, hoe meer de Dierenbescherming kan doen voor de dieren”