Burgemeestersontbijt op cbs De Schelp in Puttershoek

Vanochtend ontbeet locoburgemeester Van Etten samen met de leerlingen van groep 4b op cbs De Schelp in Puttershoek. Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Locoburgemeester Van Etten onderstreept hiermee, net als zo’n 275 burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen uit groep 4b en de locoburgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Ze vonden het erg leuk en gezellig en het ontbijt smaakte iedereen goed.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.