De Leeuwenhartschool organiseert buitenlesdag

Op dinsdag 2 april is het Buitenlesdag op de Leeuwenhartschool. Een dag waarop leerlingen dezelfde vaardigheden leren als op een reguliere schooldag. Maar met één groot verschil; heerlijk in de vrije natuur. De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton. De insteek is leerlingen meer ruimte te bieden om te spelen, bewegen, ontdekken en onderzoeken. En het is natuurlijk ook erg leuk.

Het initiatief sluit goed aan bij de manier van lesgeven op de Leeuwenhartschool. “Binnen het kleuteronderwijs op de vrijeschool is het vrije spel ontzettend belangrijk”, vertelt Manon Hebing, leerkracht op de Leeuwenhartschool. “De enorme tuin waar we heen gaan leent zich niet alleen voor vrij spel. De leerlingen mogen ook de handen uit de mouwen steken en aan de slag in de tuin.”

 

“Een les over groei, seizoenen en de natuur terwijl je met je kaplaarzen in de Hoekschewaardse klei staat is natuurlijk prachtig. Er zit een groot verschil tussen vertellen hoe een wortel groeit en hem zelf uit de grond te mogen trekken”, vervolgt Manon. “Bij nat weer vindt er een aangepast programma in de tuin plaats. Al duimen we natuurlijk allemaal voor een prachtige lentezon.”

 

Meer informatie over de school, de bijzondere manier van lesgeven en de buitenlesdag vindt u op www.leeuwenhartschool.nl