Avicii & Garry Cinnamon in DFTM!

Bert en Marthijs hebben de Paasvakantie weer achter de rug en hadden weer een gezellig volle uitzending. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De singel “Crow” van Bear’s Den werd in deze uitzending gelanceerd als nieuwe ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs van deze week is een nummer van de band Blind Surfer. Deze band, bestaande uit 4 mannen, komt uit de Hoeksche Waard. Ze hebben nog maar één single uit, maar hun album ligt al klaar. Recent kwamen ze bij de Culture Club hier op Radio Hoeksche Waard diverse nummers uit dat opkomende album spelen. Uit dat album wilde ik eigenlijk een ander nummer kiezen, maar die ie is helaas nog niet uitgebracht. Daarin is hun voorlopig enige single ‘Up On The Hill’ is deze week mijn keuze.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van De Schotse singer/songwriter Gerry Cinnamon. Hij is al een paar jaar een fenomeen in eigen land. Zijn ‘live’ optredens zijn meeslepend en het publiek gaat helemaal los bij o.a. de track die wij draaiden in de uitzending. Maar ook bijvoorbeeld bij zijn bewerking van de track ‘Discoland’, waarin hij op eigen wijze de 90’s happy hardcore en rave hits een eigen draai geeft, is een vast ingrediënt voor een Cinnamon feestje. Nederland kon onlangs ook kennismaken met Gerry, maar dat zal zeker niet eenmalig zijn. Als je grote festivals in de UK gaat bezoeken deze zomer, kom je hem vast een keer tegen. Tussen al zijn optredens door werkt ie aan een nieuw album. Wij draaiden zijn hitsingle “Sometimes” van zijn debuutalbum “Eratic Cinematic” uit 2017.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Avicii. Ruim een jaar geleden overleden. Wij draaiden de allereerste track van Avicii die uitgebracht werd. Zo maakte de wereld kennis met de persoon die één van de grootste danceproducers ooit zou worden. Onlangs postuum nieuwe muziek van hem uitgebracht. De single S.O.S. is inmiddels een grote hit. Hij had bijna een album af toen hij vorig jaar zelfmoord pleegde, dus binnenkort krijgen we nog meer nieuw materiaal te horen. Het nieuwe album komt uit op 6 juni en gaat TIM heten (naar zijn echte naam Tim Bergling). De opbrengsten van deze nieuwe projecten gaan naar de Tim Bergling Foundation, de stichting die zijn familie heeft opgericht ter nagedachtenis aan de dj. De organisatie gaat zich in eerste instantie inzetten voor zelfmoordpreventie onder jongeren en twintigers. Daarnaast wil de Foundation ook aandacht gaan vragen voor psychische problemen in bredere zin en voor het behoud van het klimaat en bedreigde diersoorten, onderwerpen die Avicii na aan het hart lagen.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.