Info uit DFTM van 1 april! (Geen grap)

Ook op 1 april hadden Bert en Marthijs weer een lekkere volle uitzending. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De singel ‘All The Songs’ van Will Young werd in deze uitzending gelanceerd als ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs is het lied ‘Runaway’ van Ed Sheeran. Dit nummer is te vinden in Sheeran’s album ‘X’ uit 2014. Het nummer gaat over zijn vader die alcoholverslaafde is en Ed die met die reden op zijn 16e wegloopt van huis. Ed Sheeran was, voor hij een superster werd, zelf dakloos, dus er is een aanzienlijke kans dat dit nummer de realiteit nabootst. Dit is overigens het eerste lied wat hij uitbrengt over zijn vader. In zijn daaropvolgende album ‘÷’ schrijft hij nog meer over familieleden, zoals over zijn moeder in het lied ‘Supermarket Flowers’ en zijn oma in het lied ‘Nancy Mulligan’

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Jansons. Dat is afgekort de artiestennaam van de Londense DJ/Producer Michael Jansons. In een paar jaar tijd heeft Jansons zich behoorlijk op de kaart gezet in de dance scene met diverse goede noteringen in de Beatport hitlijst. Ook de DJ’s van BBC Radio1 pikken zijn tracks op. Wellicht is Jansons klaar voor de grote stap om de mainstream hitlijsten in de wereld te bestormen. Op zijn nieuw single ‘Switch’ worden de vocalen voor rekening genomen van zangeres Dope Earth Alien.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van de Duits-Engelse band Lake; opgericht in Hamburg in 1973. De band toerde eind jaren 70 door Amerika in het voorprogramma van diverse grote act, zoals Lynyrd Skynyrd en Neil Young. Band bracht tot hun uiteenvallen in 1986 9 studioalbums uit. De track van vandaag kwam van hun 8e album “Voices” uit 1985. Grote man achter deze track was Hans Joachim Oppermann, die ook samengewerkt heeft met Kajagoogoo’s Limahl. Zanger James Hopkins-Harrison stierf in 1991 aan een overdosis heroïne. De vergeten dansplaat van vandaag “Alright” van Lake.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.