Vergeten ‘New Beat’ in DFTM!

Bert had afgelopen maandag weer een lekkere volle uitzending. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De singel ‘Feelings’ van John Newman werd in deze uitzending gelanceerd als nieuwe ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs is deze week van Natalie La Rose. Deze 28-jarige zangeres is geboren in Amsterdam. Naast haar zangcarrière is zij ook nog model. Toen ze in 2013 was afgestudeerd, verhuisde ze naar Amerika, waar ze een platencontract kreeg bij Interscope Records, maar dat eindigde in een flop. Er is uiteindelijk geen muziek uitgebracht. Een paar jaar later nodigde Flo Rida haar uit, waarnaar ze uiteindelijk tekende bij zijn platenlabel. Daar is ook haar leadsingle ‘Somebody’ uit voortgekomen, die ze samen met rapper Jeremih heeft opgenomen. Dat nummer werd een wereldwijd succes. Een paar jaar later lijkt dit lied redelijk vergeten en om zo’n zomerplaat nog in leven te houden, is dit deze week de Keuze van Marthijs.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Georgia (voluit Barnes). Zij is de dochter van Leftfield’s Neil Barnes. Ze begon al op jonge leeftijd met drummen en deed een muziek gerelateerde studie in Londen. Ze begon haar carrière als sessiemuzikant bij diverse Britse artiesten. In 2014 verscheen haar eerste eigen EP en in 2015 deed ze de vocalen op de track “Universal Everything” op Leftfield’s album “Alternative Light Source”. Niet lang daarna verscheen haar eigen debuutalbum “Georgia”. Sindsdien nog een handvol singles. Het is wachten op een volgend album. Wel weer een nieuwe single “About Work The Dancefloor”.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Fatal Error. Uit de hoogtijdagen van de New Beat waren er diverse producers die in meerdere projecten actief waren. De Belgische producer Patrick De Meyer had zijn grootste commerciële succes als producer met “Pump Up The Jam” van Technotronic, maar hij was ook verantwoordelijk voor de New Beat hits van o.a. Tragic Error. Ook onder de naam Fatal Error bracht ie wat platen uit. De gelijknamige track “Fatal Error” uit 1988 is voor de New Beat fans nog wel de meest bekende en die is deze week de vergeten dansplaat.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.