Volgende week (2e Paasdag) geen DFTM!

Bert en Marthijs konden een week voor Pasen nog even hun ei kwijt. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De singel “Don’t Stop” van Blanks werd in deze uitzending gelanceerd als nieuwe ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs van deze week is van Bob Sinclar. Deze Franse DJ is al actief sinds 1989, maar brak vooral door in de zero’s met 8 top-40 hits. Ik leerde hem vooral kennen van zijn nummer ‘Hello’ beter bekend als de tennissong, die hij maakte met Martin Solveig. Hij begon zijn carriere op 18-jarige leeftijd en sinds dien heeft hij bijna 10 albums uit. De naam Bob Sinclar is trouwens gebaseerd op een karakter van Philippe de Broca’s film Le Magnifique. De keuze van Marthijs van deze week is ‘Someone Who Needs Me’ uit 2016.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Marike Jager. Zij maakt niet alledaagse muziek, en ook dat komt aan bod in dit programma. De in Leusden opgegroeide Marike Jager leerde gitaarspelen tijdens het backpacken door Australië, New Zeeland, Azië en Zuid-Afrika. In 2003 won ze De Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Haar debuutalbum zag het leven in 2006. Na haar 4e album “The Silent Song” in 2014 werd het op muzikaal gebied een tijdje stil rond Marike Jager, maar sinds vorig jaar is ze weer helemaal terug. Naast samenwerking met Bertolf is “Hey Are You OK” inmiddels weer haar 3e solosingle in een aantal maanden. Naast een clubtoer wil ze zich deze zomer ook op festivals laten zien.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van de Pointer Sisters. June, de jongste van de sisters, was de grondlegger voor het tot stand komen van de Pointer Sisters. Grote successen in de jaren 70 en 80. Vele grote internationale hits, zoals Fire, Happiness, I’m So Exited, He’s So Shy, Slow Hand etc. De Sisters waren thuis in diverse genres, zoals pop, disco, jazz, electronic music, bebop, blues, soul, funk, dance, country en rock. De Pointer Sisters treden nog steeds op, maar zonder grondlegger June, want die overleed in 2006 op slechts 52-jarige leeftijd. De Pointer Sisters bestaan uit meerdere familieleden tegenwoordig. Dochters en nichtjes rouleren tegenwoordig in wisselende samenstelling mee in The Pointer Sisters, die nog steeds als trio optreden. Als vergeten dansplaat een echte floorfiller uit 1982; “If You Wanna Get Back Your Lady “

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.
Volgende week is er i.v.m. Pasen geen DFTM