Wat weet u nog van 1961?

In deze aflevering van Het Radio Hitarchief gaan we terug naar het jaar 1961.

Op Radio Veronica is op 19 februari  de eerste aflevering van het verzoekplatenprogramma ‘Men vraagt en wij draaien!’ te horen, gepresenteerd door Frans Nienhuys. Het programma wordt tot en met de sluiting van de zeezender op 31 augustus 1974 elke zondag uitgezonden.
In de zomer van 1961 beginnen soldaten van het Oost-Duitse leger de grens tussen Oost- en West-Berlijn hermetisch af te sluiten. Van de ene op de andere dag is het niet meer mogelijk om (stiekem) de grens over te wippen. De Muur moest een einde brengen aan de uittocht van burgers uit de DDR (voormalig Oost Duitsland). Meer dan 125 mensen kwamen nadien om het leven bij hun vluchtpoging om in het Westen te komen.
In augustus 1961 stond Ricky Nelson met het nummer Hello Mary Lou op een eerste plaats.

Presentatie : Hans en Arjanne Kranendonk
Techniek    : Hans Kranendonk
Uitzending : zondag 21 april 14.00 uur – 15.00 uur