1970, het jaar van de meeuw

In aflevering 28 van Het Radio Hitarchief gaan we terug naar de maanden januari en november van het jaar 1970. Op 6 januari haalt De Nederlandse popgroep Shocking Blue  met het nummer Venus de eerste plaats op de Amerikaanse top-100. De single bereikte in Nederland twee keer de Nederlandse Top 40, maar wist hier niet hoger te komen dan plaats 3. Wie aan Eddy Treijtel denkt, denkt aan de meeuw die hij uit de lucht trapte. Op 15 november 1970 spelen Sparta en Feyenoord  op ‘Het Kasteel’ tegen elkaar en in de 63ste minuut trapt Treijtel, keeper van Feyenoord, de bal hard de lucht in. Op dat moment vliegt er een meeuw voorbij.. en die wordt vervolgens hard geraakt. De meeuw zal het niet overleven.
In november staat George Harrison in de top 40 met het nummer My Sweet Love. Hij staat 12 weken in de lijst met als hoogste positie een 1e plaats.

 

Presentatie : Hans en Arjanne Kranendonk
Techniek     : Hans Kranendonk
Uitzending  : zondag 26 mei van 14.00 – 15.00 uur