Finale van koninklijke schaakstrijd bij COKD Kinderopvang

Een strijd tussen koningen en koninginnen, gestreden door kinderen. Op 15 mei bereikt deze zijn hoogtepunt: de finale van het schaaktoernooi van COKD Kinderopvang. De afgelopen tijd hebben de kinderen van de buitenschoolse opvang leren schaken. De kinderen van zeven jaar en ouder voerden het geleerde direct uit in een toernooi. De finale werd gespeeld op een bijzondere locatie in Dordrecht bij Stichting Crabbehoeve. De finale werd ondersteund door de Dordtse schaakvereniging. Julian mag zich de schaakkoning van COKD Kinderopvang noemen.

Beste schaker van COKD Kinderopvang

Oefenen. Nadenken. Weer een zet. Wat moet ik hierna doen? De kinderen van zeven jaar en ouder van COKD Kinderopvang hebben de afgelopen tijd hard geoefend met schaken. Na de locatie finales was nu het uur van de waarheid: wie heeft de denksport heel goed onder de knie en wordt de beste schaker van COKD? Kinderen van de verschillende locaties verzamelden bij Stichting Crabbehoeve. De Dordtse schaakvereniging kon antwoord geven op alle moeilijke schaakvragen van de kinderen en zorgde ervoor dat de finale officieel verliep. Een spannend moment voor de kinderen, want de winnaar mag door naar de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Daar zal er nog één keer worden gestreden. En dat gaat niet om zomaar iets. Degene die dáár wint, mag zich de schaakkampioen van de regio noemen.

Positieve effecten

Bij COKD Kinderopvang staat alles dit jaar in het teken van Body & Brains. Voor de SWKGroep, waar COKD onderdeel van is, was de keuze om een groot schaaktoernooi te organiseren dan ook niet moeilijk. De sport heeft namelijk tal van positieve effecten, het stimuleert de hersenen en daagt het brein uit. Er worden allerlei verbindingen in de hersenen aangelegd, andere dan bij rekenen of taal. Dit zorgt ervoor dat het brein complexer wordt waardoor kinderen creatiever worden en sneller problemen kunnen oplossen. Bovendien stimuleert schaken het geheugen en het ruimtelijk analytisch denkvermogen. En schaken is ook vooral erg leuk! Jong en oud kunnen leren van deze eeuwenoude strategische sport.

Over COKD Kinderopvang
COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers één van de grootste kinderopvangorganisaties in Dordrecht, Papendrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op het kind.