Heinenoord eindigt competitie met remise

Zoals zo vaak deze competitie, viel de beslissing in de slotminuut. Coach Ralph Kalkman moest het in zijn laatste wedstrijd doen zonder de geschorste Ramon Salas en Jordey van Dam. Tevens was doelman Nick Vervoort verhinderd, die werd vervangen door de 19-jarige Mark van Antwerpen, wat hij trouwens voortreffelijk deed. Desalniettemin wilde de vertrekkende coach het seizoen afsluiten met een overwinning. Westlandia daarentegen MOEST winnen om de nacompetitie te ontlopen.
Beide teams kwamen fel uit de startblokken, wat al in de eerste minuut een corner voor de Noord opleverde. Sander de Heus schoot de eerste mogelijkheid maar net over, terwijl Remco Buist op aangeven van Richie Basoski even later naast mikte. Het antwoord kwam meteen van de thuisploeg waarbij een voorzet van Marvin Vollebregt keihard werd ingeschoten door Miquel van Dijk. Met een beide vuisten ranselde doelman Mark van Antwerpen het projectiel uit zijn doel, wat een corner opleverde. Uit deze hoekschop schoot Vince v.d. Knaap de bal binnen de palen, wat geen probleem zou zijn geweest voor de Heinenoordse sluitpost, ware het niet dat de bal door EEN van zijn medespelers van richting werd veranderd en hij zodoende kansloos was en dat betekende 1 – 0 in de 6e minuut.
De mannen van Ralph Kalkman gingen op jacht naar de gelijkmaker, wat begon met een uitstekende voorzet van Richard Stolte, die echter door alles en iedereen werd gemist. Bij een gevaarlijke situatie tussen Tim v.d. Voort en Miquel van Dijk was Andrew van Tiggelen precies op tijd om de afronding te verhinderen. Na ruim een kwartier spelen moest de Westlandse sluitpost alles uit de kast halen om een vrije trap van aanvoerder Toine v.d. Berg onschadelijk te maken.
Even later was de aanvoerder wederom betrokken bij een mogelijkheid, echter zijn kopbal uit een voorzet van Dejan de Feiter ging maar net naast de kruising. Nadat Andrew van Tiggelen een voorzet van Vince Olsthoorn had weggehaald, kwam in de 34e minuut DE kans voor Westlandia de voorsprong te vergroten. Vince v.d. Knaap had zich knap vrij gespeeld en kon de hoek uitkiezen, het feest ging niet door, want tot zijn grote teleurstelling belandde zijn schot op de paal. Zo naderde het einde van de eerste helft en nadat Martijn Terlouw een poging van Tim v.d. Voort onschadelijk had gemaakt klonk het rustsignaal.

Het tweede bedrijf begon voor de Noord met Een wijziging, n.l. Dejan de Feiter werd vervangen door Nick Jonkman, die ooit begon bij de Westlandse vereniging. Westlandia was niet gerust met de huidige stand van zaken en koos meteen de aanval. Een schitterende redding van Mark van Antwerpen voorkwam een zeker doelpunt en leverde wel een corner op. De mannen van Ralph Kalkman gaven meteen het antwoord door een fase van eindeloos combineren, terwijl niemand de trekker eens over haalde. Dit was aanleiding voor Tim v.d. Voort er op rechts van door te gaan terwijl hij geen rekening had gehouden met Martijn Terlouw, die precies op tijd ingreep en hem het bos in stuurde. In de 60e minuut kwam Marvin Strik binnen de lijnen voor Sander de Heus en een kwartier later Andrew Dias voor Richard Stolte.

Een vrij trap van Mitch Fransen net buiten de zestien werd met de vingertoppen van doelman Stijn van Beek over de lat getikt. Ook de vrije trap van Andrew Dias leverde niks op terwijl bij de voorzet van Richie Basoski even later aanvoerder Toine v.d. Berg een teenlengte tekort kwam voor de gelijkmaker. In de slotfase moest doelman Mark van Antwerpen volledig gestrekt voor een pegel van Tim v.d. Voort. voorkwam een zeker doelpunt en toonde zijn klasse,……. BRAVO!!! De klok stond al op 90 minuten en scheidsrechter Rembrand Duindam uit Nieuw Vennep kon ieder moment af fluiten, toen de ongelukkige Dennis Verbeek hands maakte. De arbiter was onverbiddelijk en deponeerde de bal op de stip. Marvin Strik voltrok het vonnis door feilloos in te schieten en bepaalde de eindstand op 1 – 1.

Voor Westlandia betekent deze uitslag de nacompetitie en eindigt Heinenoord op plaats ZES.

Dit was tevens de laatste wedstrijd voor Ralph Kalkman en assistent Peter van Veelen alsmede een aantal spelers waar op donderdag 13 juni afscheid van wordt genomen.

OPSTELLING.

Mark van Antwerpen – Martijn Terlouw – Andrew van Tiggelen – Toine v.d. Berg – Dejan de Feiter – 46 Nick Jonkman ) – Mitch Fransen – Richie Basoski – Remco Buist – Sander de Heus – ( 60. Marvin Strik ) – Leon Steketee – Richard Stolte – ( 73. Andrew Dias d, Ullois )