Koninklijke onderscheidingvoor de heer T.J. Fiolet

Op zaterdag 25 mei rond 17:00 uur kreeg de heer Theo Fiolet uit Oud-Beijerland een koninklijke onderscheiding. Meneer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inspanningen als vrijwilliger voor zowel Toneelgroep Mask als de winkeliersvereniging in Oud-Beijerland. Deze tussentijdse uitreiking door locoburgemeester Paul Boogaard vond plaats omdat de toneelvereniging op zaterdag 25 mei 40 jaar bestaat en de heer Fiolet dan ook zijn 40- jarige jubileum als vrijwilliger vierde. De onderscheiding werd uitgereikt in Boerderij Bouwlust, Stougjesdijk 126 in Mijnsheerenland.

Vanaf het eerste begin van waardevolle betekenis

De heer Fiolet is al vanaf het eerste begin van de toneelgroep – nu 40 jaar geleden – van waardevolle betekenis voor de toneelgroep. Tot 3 jaar terug heeft hij als bestuurslid en secretaris belangrijke contacten gelegd en onderhouden. Naast het acteren heeft hij altijd veel andere vrijwilligerstaken op zich genomen. Zo was hij al die jaren sleutelbeheerder van de repetitieruimte, ontwierp en timmerde hij de mooiste decorstukken, zette hij koffie en thee tijdens repetitieavonden en deed daarvoor zelfs de inkopen.

Nog steeds even hulpvaardig

Sinds 2 jaar speelt de heer Fiolet niet mee in de producties. Tegenwoordig richt hij zich voornamelijk op de decorbouw en is daarnaast actief in de catering en de kaartverkoop. En na 40 jaar is hij nog steeds erg betrokken bij de toneelgroep en doet niemand ooit tevergeefs een beroep op zijn hulpvaardigheid.

Ook bevlogen buiten het toneel

Diezelfde bevlogenheid laat de heer Fiolet ook buiten het toneel zien in de rol van Sinterklaas en Kerstman in Oud-Beijerland en Strijen. Sinds 2009 is de heer Fiolet de officiële Sinterklaas en Kerstman van Oud-Beijerland en heeft daarmee een hele belangrijke functie voor groot en klein! Met de Sinterklaasviering is hij natuurlijk het middelpunt van de intocht, maar hij bemant ook het Sinterklaas logeerhuis 2x in de week. Op de kerstmarkt is de heer Fiolet aanwezig als Kerstman en is daar 2 dagen lang een graag geziene gast.