‘s-Gravendeel wint thuisduel tegen Rijnmond Hoogvliet Sport

’s-Gravendeel heeft het seizoen goed afgesloten door de laatste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Rijnmond HS kreeg wel de eerste scoringskans. Vanaf links gaf de razendsnelle Lorenzo Kranenburg de bal voor het doel. Randy Doest raakte de bal niet vol, waardoor Dennis Sleiffer reddend kon optreden. Na een kwartier spelen moest doelman collega Lorenzo Theeuwen redding brengen nadat Sven Akkerman hard uithaalde na een afgeslagen corner.

In de vierentwintigste minuut werd Marco Kruijthof vanaf achteruit diep gestuurd, Kruijthof kon net zijn actie niet goed afronden om ’s-Gravendeel op voorsprong te helpen. Vier minuten hierna kreeg ’s-Gravendeel door arbiter van Scherpenhuyzen een strafschop toegewezen. Één van de Rijnmond HS verdedigers maakte binnen de zestien hands, waardoor Van Scherpenhuyzen niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Marco Kruithof bracht feilloos ’s-Gravendeel op 1-0.

Maar daar waar de scheidsrechter hands zag in het Rijnmond HS strafschopgebied, zag hij bij de 1-1 hands over het hoofd. Voor velen was het overduidelijk, dat Lorenzo Kranenburg de bal met de hand toucheerde. Scherpenhuyzen liet echter doorspelen waardoor Kranenburg de gelijkmaker op zijn naam mocht schrijven.

Lang stond de 1-1 niet op het scorebord, want het was Sven Akkerman die met een ferme uithaal vanaf rand strafschopgebied aan de linkerkant doelman Theeuwen verraste, 2-1. Na de aftrap was het kort hierna Christian Fortes de Mello die hard naast schoot. Vlak voor het rustsignaal een knappe aanvalsopzet tussen Marco Kruijthof en Jordy Westein. Westein stelde Sven Akkerman in staat om zijn doelpuntenaantal deze middag te verdubbelen 3-1.

Er waren vijfenveertig seconden gespeeld na de theepauze en ’s-Gravendeel kwam al op 4-1.

Via de kluts kwam Jelle van der Starre in balbezit. Van der Starre bedacht zich geen moment een liet de bal heel fraai in de bovenhoek verdwijnen.

De uitslag had deze middag hoger uit kunnen vallen. Aan ´s-Gravendeelse kant waren het Marco Kruijthof en Sven Akkerman die doelman Theeuwen op hun weg vonden. Aan Rijnmond HS kant was Randy Doest een aantal keren onfortuinlijk.

Zeker het laatste kwartier golfde het spel van het ene doel naar het andere doel. Maar fantastische aanvallen van beide ploegen konden niet afgerond worden. De 4-1 stand die al in de zesenveertigste minuut tot stand kwam, was dus ook de einduitslag.

Voor ’s-Gravendeel is het seizoen nog niet helemaal afgelopen. Aanstaande dinsdag speelt

’s-Gravendeel de halve finale wedstrijd in Rotterdam om de Corso Casino Cup tegen FC IJsselmond zo. Aanvang is 20.00 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes (55ste Maurits Kuiper), Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Job v/d Vorm, Youri Ton (63ste Jorrit van Driel), Zoey Hoogwerf (60ste Ivar de Boer), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman, Marco Kruijthof

Opstelling Rijnmond HS:

Lorenzo Theeuwen, Vincent Bolhuis, Christian Fontes de Mello, Lorenzo Kranenburg, Runell Martes, Sander Kerseboom (Jordy Buurman), Jordy Kerseboom (Roddy Soares), Angelo Hoppezak (Steven Pieternella), Randy Doest, Stefen de Kovel

Arbiter: M. van Scherpenhuyzen

Scoreverloop:

28ste 1-0 Marco Kruijthof

36ste 1-1 Lorenzo Kruijthof

39ste 2-1 Sven Akkerman

42ste 3-1 Sven Akkerman

46ste 4-1 Jelle v/d Starre