SHO – De Meeuwen


Het zit er weer op, alle 182 wedstrijden in 1B zijn tot een, al dan niet goed, einde gekomen. Voor SHO was het een prachtig seizoen als winnaar van de eerste periode en met een derde plaats in de eindstand. Ook dit seizoen moesten de trouwe aanhangers van de Kikkershoekbewoners weer en wind trotseren om toch maar niks te missen. Vooral de wind was dit voorjaar tweemaal nadrukkelijk spelbepaler in de wedstrijden. Zowel op 9 februari -BVCB uit- als vier weken later op 9 maart -Heinenoord uit- was Aeolus, de god van de wind, dermate aanwezig dat van goed voetbal geen sprake kon zijn.
Terwijl op Zuid-Beveland de titelstrijd werd beslist in een rechtstreeks duel tussen Kloetinge en Rijsoord werd op de Kikkershoek afgetrapt voor het tot niemendalletje gedevalueerde duel tussen SHO en De Meeuwen. De bewoners van de Walcherse badplaats werden vorig jaar kampioen en zijn vol enthousiasme het avontuur in de eerste klasse aangegaan maar bleken uiteindelijk toch tekort te komen om zich te kunnen handhaven.Voor de wedstrijd tegen de degradant moest trainer Sander Fakkel behoorlijk puzzelen. Zo was om te beginnen driekwart van het viertal vaste verdedigers niet beschikbaar. Bob Bison moest vanwege vijf gele kaarten toekijken en Jeroen Kokje en Danny Kerpel bleven geblesseerd aan de kant. Verder waren de middenvelders Robin Winkels en Larbi el Harouchi en spits, aanvoerder en topscorer Bob Vermunt wegens blessures tot de toeschouwersrol veroordeeld.

Eén ding was vooraf duidelijk: als SHO een ruime overwinning zou weten te behalen en Rijsoord op het Wesselopark Kloetinge een flinke tik zou geven, dan zou de tweede plek op de ranglijst nog voor SHO zijn. Daarmee zou het team van Fakkel in de eerste ronde van de nacompetitie vrij zijn en pas op zaterdag 8 juni instromen. De ”Kraaien” staken door de 0-4 overwinning SHO de helpende hand toe maar de Beijerlanders verzuimden vervolgens om, door slechts met 3-1 te winnen, zichzelf te belonen met een vrije zaterdag.

Het had misschien nog anders kunnen lopen als Jasper Huisman al na een paar minuten de score had geopend maar een van de Zeeuwse verdedigers kon de bal nog net voor de lijn weghalen. Natuurlijk had SHO het heft in handen maar het tempo bleef te laag en het balverlies te hoog om het Zeeuwse bastion omver te blazen en een hoge uitslag op het bord te krijgen.
Halverwege de eerste helft kreeg SHO een eerste waarschuwing toen doelman Peter Konings met de voeten Menno de Nooijer van scoren afhield. Maar nauwelijks vijf minuten later was het toch prijs. Eerst verdween een vrije trap van Kevin Angel Queijo maar net over het doel waarna uit de contra-attaque De Nooijer de buitenspelval ontweek en vervolgens Konings het nakijken gaf: 0-1. Het lukte daarmee De Nooijer -overigens geen familie van de voormalige Sparta-tweeling- om net als in de thuiswedstrijd tegen SHO om de score te openen. SHO kreeg daarna nog wel een aantal mogelijkheden maar meer dan hoekschoppen leverde het niet op. Ongetwijfeld hoopten de Zoutelanders in de rust dat ze toch nog met een overwinning in een uitwedstrijd afscheid van de eerste klasse zouden kunnen nemen.

Na de thee één wijziging bij SHO, Esra Pieters loste de niet meer helemaal frisse Giovanni Breevaart af.
De eerste de beste aanval van de wit/zwarten leverde meteen al de gelijkmaker op. Ricky Bokhoven schoot hard en laag net langs de staander binnen: 1-1. Het bleek het breekpunt in de gezapige wedstrijd. SHO trok de touwtjes aan en dat leverde met name voor Jasper Huisman een aantal mogelijkheden op. Maar het zat de linkeraanvaller niet echt mee, want bij al zijn pogingen was er steeds wel een van de verdedigers die hem dwars zat. Op het uur gaf Huisman de bal wel panklaar op Ricky Bokhoven die simpel SHO op voorsprong bracht: 2-1. Met zijn tweede treffer van de middag kwam Bokhoven op gelijke hoogte met Bob Vermunt, allebei hebben ze er dit seizoen een dozijn inliggen. De beste mogelijkheid voor De Meeuwen kwam via aanvoerder Vincenzo Lorello wiens schot de lat van het SHO doel schampte.

Een kwartier voor tijd een dubbele wissel bij SHO. Niels Nederlof en Ricky Bokhoven (geen HattRicky, dus vandaag) gingen naar de kant en werden vervangen door Dennis Outermans en Dedier Bos, die op de valreep zijn competitiedebuut mocht maken. Met nog goed vijf minuten te gaan bekroonde Bos zijn debuut met een fraaie goal op aangeven van Huisman: 3-1. Hopelijk gaat zijn vader Harald het bij het inspreken van de filmbeelden van de wedstrijd, gemaakt door de jongens van Nipkow, niet helemaal uit zijn dak…

Rijsoord werd door de 4-0 overwinning op Kloetinge kampioen van 1B waarvoor de felicitaties! Knap om gelijk na de degradatie het verloren terrein te heroveren. Kloetinge, SHO en Honselersdijk gaan nacompetitie om promotie spelen.
De Meeuwen is gedegradeerd maar maakte, mede door de hit van Bløf, reclame voor de badplaats Zoutelande. Het dit voorjaar door de kantinebrand zwaar getroffen Deltasport en Westlandia gaan spelen voor lijfsbehoud. De Naaldwijkers leken de dans te ontspringen maar door de late gelijkmaker van Heinenoord zakten zij op doelsaldo net onder de streep.
Zaterdag begint SHO aan de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Heerjansdam.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Wilshon Lima, Dennis Groosjohan, Niels Nederlof, Kevin Angel Queijo; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Joost Both, Jasper Huisman.
Wissels:
46’ Esra Pieters voor Giovanni Breevaart
75’ Dedier Bos voor Ricky Bokhoven
75’ Dennis Outerman voor Niels Nederlof
Doelpunten:
28’ 0-1 Menno de Nooijer
46’ 1-1 Ricky Bokhoven
58’ 2-1 Ricky Bokhoven
84’ 3-1 Dedier Bos
Kaarten:
Scheidsrechter John Kraak uit Piershil, hij floot vorig seizoen ondermeer Kloetinge-SHO (3-1), het restant van de gestaakte wedstrijd SHO-Deltasport (was en bleef 1-1) en dit seizoen de Hoeksche Waardse derby Heinenoord-SHO (1-0), had een makkie en hield de kaarten op zak.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – De Meeuwen werd door SHO Veteranen 1 beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Quadraat Grafimedia BV – Oud-Beijerland en
Supporters Vereniging ”Steeds Hooger”.
waren bij de wedstrijd sponsor van de week.

01-06-2019 SHO – Heerjansdam
Zaterdag gaat de nacompetitie van start met SHO – Heerjansdam volgens het knock-outsysteem. Beide partijen eindigden als één na hoogste periodekampioen. De winnaar van de wedstrijd speelt op zaterdag 8 juni tegen de winnaar van ARC (hoogste periodekampioen in 1A) – GRC’14 (laagste periodekampioen 1C). Als ARC wint spelen zij op 8 juni wederom thuis. Wint GRC’14 dan spelen zij een uitwedstrijd, dit volgens onderstaande bepaling van de KNVB:
”Voor de wedstrijden geldt dat het thuisrecht uitgaat naar de hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de herkanser, gevolgd door de één na hoogst geklasseerde periodekampioen. Indien in een wedstrijd de 2 herkansers of de 2 gelijkgestemde periodekampioenen aan elkaar gekoppeld worden, dan is de volgorde van loting bepalend”.
Aanvang 14.30 uur.