Veel respect voor Piershil, ook in Middelharnis

Het gebaar na afloop van de competitiewedstrijd De Jonge Spartaan 1 – Piershil 1 was veelzeggend. De gastheren verrasten de jonkies uit de Hoeksche Waard met een beker (Sportiefste ploeg van het seizoen 2018/2019), met een gezamenlijke groepsfoto in de doelmond werd een historisch seizoen afgesloten.
Tegen alle verwachtingen bleven de spelers van Piershil 1 dit seizoen overeind, ook na de 14-0 nederlaag in Middelharnis bleef ‘de kampioen van de derde helft’ onverstoorbaar praten over de toekomst. ,,Een vruchtbaar en leerzaam seizoen. Alle avonturen en bagage nemen we mee naar de herstart in de vierde klasse. We hopen daar een grotere rol van betekenis te kunnen spelen”, zo beschouwde trainer John van der Toorn na en voor. Dat het negatieve doelsaldo verder zou oplopen stond evenals in de vorige 25 ontmoetingen op voorhand vast.
DJS heeft een voorbeeldige jonge en frisse ploeg, ideaal voor ons om tegen af te sluiten. De 4-0 achterstand bij rust viel mee, de derde goal was er een uit het boekje”.
Zonder de geschorste aanvoerder Jacco Vink kon Piershil geen enkele vuist maken, hij maakte dit seizoen zeven van de tien luid bejubelde treffers. Door de positieve instelling van de ploeg van trainer Hans de Heer en scheidsrechter Khouch werd het ondanks de verder oplopende score geen vervelende wedstrijd voor Piershil. Sterker, hoewel bij het eindsignaal het aantal tegentreffers dit seizoen op 266 stond, er werd vooral genoten van het gebaar van de tegenstander. ‘Geen punten, maar veel respect en nieuwe vrienden’, het gehele seizoen in een notendop.