Weer een Ode aan de Dode in DFTM!

Bert had afgelopen maandag weer een volle uitzending. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De singel “You Say” van Lauren Daigle werd in deze uitzending gelanceerd als nieuwe ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs is van Katy Perry. In 2007 bracht ze haar eerste single uit voor haar eerste album. Deze single deed het niet zo goed bij het publiek, maar de singles die volgden: “I Kissed A Girl” en “Hot N Cold” zijn er een paar die je nog steeds op de radio zou kunnen horen. Door het grootse succes van haar eerste album, volgenden er al gauw nog een paar albums die het stuk voor stuk goed deden bij het grote publiek. Ook haar laatste album uit 2017 deed het goed, met singles zoals “Chained To The Rhythm” en “Swish Swish”. Uit dat album genaamd “Witness” is de keuze van Marthijs deze week het nummer ‘Pendulum’

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van The Brand New Heavies. Deze band bestaat al sinds de jaren 80 en hebben diverse samenstellingen gehad. Simon Bartholomew and Andrew Levy waren de oprichters en zijn nog steeds het geweten van de band. Voor het eerst in 5 jaar is er weer nieuw werk verschenen van de band en ook oud zangeres N’Dea Davenport maakt weer deel uit van de band. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe album, dat naar verwachting in de zomer uitkomt. Vooruitlopend is er de nieuwe single “Getaway” die ons qua jazzy funk sound mee terugneemt naar The Brand New Heavies van de jaren 90.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Booker Newberry III. Hij is een Amerikaanse zanger en keyboardspeler die in de midden jaren 70 in een soulbandje zat. Zijn grootste succes had ie solo in 1983 met de discohit “Love Town” van het gelijknamige album. De single was in Amerika zelf maar een bescheiden hitje, maar in Europa des te groter. In Nederland kwam ie niet verder dan de tipparade, maar in Engeland had ie er een vette top 10 hit mee te pakken. Bij DFTM was zijn discohit deze week de vergeten dansplaat.

 

Ode aan de Dode
En we brachten weer een ode aan een dode;
Vorige week overleed gitarist en mede oprichter van Level 42 Rowland Charles Gould (bijnaam Boon Gould) op 64-jarige leeftijd. Hij was ook mede schrijver en componist van vele grote Level 42 hits. Eind jaren 80 stapte hij uit de band, omdat hij zich niet kon vinden in de koers van Level 42. Hij bleef wel nummers schrijven voor de band, maar ook voor zijn soloproject. 1 solo album bracht ie uit “Tinman” in 1995. Wij draaiden de titeltrack van dat album.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.