Wethouder zet Ella van Dienst in het zonnetje

Op donderdagochtend 23 mei zette wethouder Paul Boogaard, portefeuillehouder circulaire economie, een bijzondere inwoner van de Hoeksche Waard in het zonnetje: Ella van Dienst uit Goudswaard. Ella kreeg een bos bloemen en een zak vol plastic doppen. Ze zamelt namelijk al jaren plastic doppen in voor het goede doel Dopjesactie Nederland. De stichting zamelt de doppen in met als doel puppy’s op te leiden tot blindengeleidehond. Bij de gemeente werd de afgelopen periode fanatiek gespaard

Afgelopen periode hebben ambtenaren van gemeente Hoeksche Waard fanatiek gespaard. Het leverde een flinke hoeveelheid doppen op. Paul Boogaard is enthousiast: “Het is een heel praktisch voorbeeld van circulaire economie. Een onderwerp waar we als gemeente flink op inzetten. Dit soort initiatieven zijn onmisbaar.” Ella nam de doppen dankbaar in ontvangst en gaat gemotiveerd verder met haar goede werk.

De ingezamelde doppen worden naar een recyclebedrijf gebracht

De doppen worden ingezet om nieuwe plastic producten van te maken. Het bedrijf betaalt per kilo ingezamelde doppen. Het fokken, opvoeden en opleiden van de honden kost veel geld. Al veel particulieren, scholen, kerken en supermarkten helpen Ella met inzamelen. In de Hoeksche Waard zamelt ze, per 4 weken, zo’n 300 kilo doppen in.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over circulaire economie? Neem dan contact op met mevrouw Monique van Lent, projectleider namens de gemeente. Haar mailadres is monique.vanlent@gemeentehw.nl.