Zinkwegse Boys-Goudswaardse Boys

Afgelopen zaterdag sloot Goudswaardse Boys seizoen 2018-2019 af met een mooie 1-3 overwinning in Oud-Beijerland tegen streekgenoot Zinkwegse Boys. De bezoekers uit Goudswaard dicteerden de partij en stonden na een kwartier spelen al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Eerst kopte Benjamin Eenkhoorn op aangeven van Patrick van Duijl de 0-1 binnen en de 0-2 kwam van de voet van Robin Verhoeven na uitstekend voorbereidend werk van Thomas van Peperstraten. De paal stond een grotere voorsprong voor de formatie van trainer Leo Tol in de weg na een inzet van Johan Bestebreur. Aan de overzijde voorkwam doelman Bryan Huijzers dat Justin de Lange, Fouad El Ouazizi en Jamal Abdalla Zinkwegse Boys terug in de wedstrijd konden brengen. Nadat in de 38ste minuut John Ackon namens de thuisclub een enorme kans op de aansluiting had gemist werd drie minuten voor rust de wedstrijd beslist. Floris van der Weijden bediende Benjamin Eenkhoorn op maat, die van dichtbij doelman Stephan van Ruiven kansloos liet: 0-3.

Na de onderbreking gingen de Boys uit Goudswaard aanvankelijk op dezelfde weg voort als in de eerste helft en kregen via Joeri Heistek en Robin Verhoeven uitstekende mogelijkheden op een vierde treffer, maar al snel werden de teugels gevierd. Sean Vogel schoot namens de Boys van de Zinkweg in kansrijke positie voorlangs. Na een kwartier redde Goudswaarder Bart Dam eerst nog knap op de eigen doellijn, maar de rebound was een prooi voor John Ackon: 1-3. Hierna geloofden beide ploegen het wel en werd de partij met wederzijds respect uitgespeeld. Zinkwegse Boys-doelman Stephan van Ruiven en spelers Sander van Hamburg en Martijn van Zuuren werd een mooi afscheid gegund en aan Goudswaardse zijde werd volop met de jeugd geëxperimenteerd. Mitchell Klijn (17) en de zoon van oud-verdediger Hendrie van der Velden, Roy (16), mochten de 90 minuten volmaken.

Sander Schilperoort