Theaterspektakel Momentum 2021 maak op donderdag 19 november online kennis

Automatisch gegenereerde post afkomstig van de RSS feed van Hoeksch Nieuws
Het bericht is hier te vinden.

!!HIER STAAT IN HET ORIGINEEL EEN AFBEELDING!!

HOEKSCHE WAARD – Vrijheid is als water. Het breekt overal doorheen. De zee en de wind waren hier lang voor de mens. De mens schraapt grenzen bij elkaar. Daarachter sluit hij zijn vrijheid op. Tot het water die grenzen overspoelt. Het ontstaan en de ontwikkeling van de Hoeksche Waard en haar inwoners is nauw verbonden met water en vrijheidsdrang. Maar ook met de realiteit van dreigend natuurgeweld.

Momentum vertelt in drie tijdsbeelden, de Sint Elisabethsvloed van 1421, de Inundatie van 1944 en de Grote Vloed van 2071, het wel en wee van de Hoeksche Waarders. Over hun sterke drang naar vrijheid, over mensen in onoverkomelijke situatie en over hun strijd op recht van bestaan in vrijheid. Drie miniaturen die inzoomen op een ogenblik in de tijd: een nakende overstroming, bepalend voor het menselijk lot.
 
Dit spannende drieluik over Hoeksche Waarders wordt gespeeld door Hoeksche Waardse acteurs, zangers en dansers in een fascinerend theatersetting. Een niet te missen voorstelling voor de Hoeksche Waarders van vandaag.
 
Donderdag 19 november, precies 599 jaar na de Sint Elisabethsvloed praat het team van Momentum graag een ieder bij over de voortgang van het Theaterspektakel dat op 24 september 2021 in premiere zal gaan. 
 
Het artistiek team – aangestuurd door onze regisseur Martijn Kramp – heeft de afgelopen maanden doorgewerkt aan het script, de muziekcomposities en de  kostuum- en decorontwerpen. En, onlangs heeft Martijn spelers gekozen voor de hoofdrollen van de voorstelling. Daarnaast is het team uitgebreid met communicatie-specialisten, educatieprogrammamakers, tentoonstellingmakers, en samenwerkingpartners.

Kortom: tijd voor kennismaken en bijpraten!

Graag nodigen wij jullie allen uit voor een digitale meeting met elkaar op donderdag 19 november, van 20h00 tot 21h00.
Het wordt een grote videocall via Zoom. De link waarmee je in de sessie komt:
https://us02web.zoom.us/j/84298746235

Meeting ID: 842 9874 6235

De sessie wordt om 19h30 al geopend, zodat er voldoende tijd is om rustig in te loggen en je beeld en geluid te checken. Je belandt dan in de wachtruimte / waiting room. Om 20h00 laten we in 1 keer iedereen binnen.

Martijn zal een videopresentatie laten zien met daarin alle ontwerpen verwerkt en waaruit goed de sfeer te proeven zal zijn van onze voorstelling. Daarna stellen een aantal mensen zich voor en is er ruimte voor vragen en opmerkingen.

 
We hopen jullie a.s. donderdag online te mogen begroeten!