Wethouder Paul Boogaard; “grijs maakt plaats voor groen!”

Meestal legt een wethouder ergens een eerste steen maar vandaag haalt wethouder Paul Boogaard liever een steen weg. In het kader van de Dag van de Biodiversiteit rolt Boogaard de mouwen op om in de voortuin van Sandra Barendrecht-Rosman in Puttershoek plaats te maken voor groen. Groene tuinen zijn natuurlijk mooi om te zien en beter voor de biodiversiteit. Ook blijven ze op hete dagen koeler, helpen wateroverlast tegen te gaan en houden dat water langer vast, zodat je minder vaak hoeft te sproeien. Vandaag start bovendien de actie ‘grijs eruit, groen erin’ van HW zoemt. Iedereen die tuintegels vervangt voor groen en daar een foto van maakt en voor 1  oktober 2021 verstuurt naar koningboer@gmail.com maakt kans op een appelboompje.

De eigenaresse van de tuin, Sandra Barendrecht-Rosman, is met haar gezin begaan met duurzaamheid en biodiversiteit. “Ik heb een moestuintje en ben graag bezig met planten en de natuur. Het verder vergroenen van de tuin is een volgende wens.” Paul Boogaard komt haar graag in die wens tegemoet. “Als gemeente Hoeksche Waard vinden we biodiversiteit erg belangrijk. We zijn, met onze samenwerkingspartners, druk bezig met het uitwerken van onze plannen om de biodiversiteit op ons groene eiland te verbeteren. Inwoners kunnen zelf gelukkig ook veel doen om de planten en dieren te helpen. Grijs uit de tuin en groen erin is een voorbeeld van een maatregel die vrij eenvoudig is en veel effect heeft!”.

De tegel heeft plaatsgemaakt voor een prachtig vlinderstruikje. “Vlinders zijn heel wat leuker om naar te kijken dan naar een tegelvloer!”, aldus Sandra.